ГоловнаСвіт

У США розбився винищувач п'ятого покоління

Пілот катапультувався і перебуває в стабільному стані

В американському штаті Флорида 15 травня поблизу авіабази зазнав аварії військовий винищувач п'ятого покоління F-22. Пілот катапультувався і перебуває в стабільному стані, пише USA Today.

Винищувач п'ятого покоління F-22, США
Фото: eglin.af.mil
Винищувач п'ятого покоління F-22, США

Командування авіабази "Еглін" у Флориді, звідки вилетів винищувач, повідомляє, що сьогодні близько 16:15 за київським часом сталася аварія винищувача F-22, закріпленого за 43-ю винищувальною ескадрильєю Військово-повітряних сил США. Місце інциденту розташоване за 19 км від авіабази "Еглін" на навчальному полігоні.

Зазначається, що пілот катапультувався, його доставили в лікарню. Зараз стан пілота винищувача оцінюють як стабільний. Інших постраждалих в результаті аварії літака немає.

У ролику можна помітити падіння літака, водночас деякі деталі відвалюються в повітрі. Інші кадри показують, як до місця, де розбився F-22, їдуть кілька пожежних машин.

Наразі командування почало розслідування інциденту, але можливі причини аварії не повідомляються.

Літак, що розбився, входив у 43-тю винищувальну ескадрилью, яка займається поглибленою підготовкою пілотів F-22. Це одне з найстаріших авіаційних з'єднань ВПС США, воно брало участь в обох світових війнах і війні у В'єтнамі. На початку 2000-х ескадрилья стала першим підрозділом для підготовки льотчиків для пілотування F-22, перших на той момент винищувачів п'ятого покоління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram