ГоловнаСвіт

Меркель підтвердила, що її електронну пошту зламали російські хакери

Канцлерка Німеччини розповіла, що має незаперечні цьому докази.

Меркель підтвердила, що її електронну пошту зламали російські хакери
Фото: Bundesregierung / Bergmann

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель розповіла, що має "незаперечні докази" того, що російські хакери атакували її електронну пошту.

Про це пише видання Іndependent.

"З одного боку, прагнеш щодня поліпшити відносини з Росією, але з іншого, коли бачиш неспростовні докази такої поведінки (кібератаки, - ред.), виникає напружена обстановка, в якій ми працюємо", - сказала Меркель.

Канцлерка підкреслила, що інформація про злом її пошти була для неї "неприємною", проте вона має намір продовжувати спроби поліпшити відносини з РФ.

"Все одно я буду і далі намагатися поліпшувати відносини з Росією, тому що вважаю, що для цього є причини. Але це (кібератака, - ред.) не полегшує ситуацію", - зазначила Меркель.

Нагадаємо, видання Spiegel раніше повідомило, що російські хакери під час атаки на внутрішні мережі німецького Бундестагу в 2015 році викрали велику кількість електронних листів з депутатського бюро Меркель. За оцінками експертів Федерального відомства з кримінальних справ (BKA), Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI), злочинцям вдалося отримати доступ до двох поштових скриньок і повністю скопіювати їх вміст - листування за 2012-2015 роки - на інший комп'ютер.

5 травня стало відомо, що федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна, якого німецькі правоохоронці підозрюють в атаці на Бундестаг.

Його також оголошено в міжнародний розшук ФБР США за підозрою в участі в хакерських атаках на сервери Демократичної партії США під час президентської кампанії 2016 року, Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), Організації з заборони хімічної зброї, швейцарську хімічну лабораторію Spiez у складі хакерського угруповання Fancy Bear.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram