ГоловнаСвіт

Генсек ООН заявив про збільшення випадків домашнього насильства під час карантину

Гутерреш закликав захистити жінок, які опинилися наодинці з партнером, схильним до агресії.

Генсек ООН заявив про збільшення випадків домашнього насильства під час карантину
Антониу Гутерреш
Фото: EPA/UPG

На тлі карантинних обмежень через пандемію коронавірусу SARS-CoV–2 і Covid-19 по всьому світу збільшилася кількість випадків домашнього насильства.

Про це заявив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш, повідомляють на сайті організації.

Він записав звернення, у якому закликав захистити жінок, які опинилися в пастці у власному будинку – наодинці з партнером, схильним до агресії.

"Насильство не обмежується полем бою… Багатьох жінок і дівчаток небезпека підстерігає там, де вони повинні відчувати себе в цілковитій безпеці, у власному будинку", – сказав Гуттереш.

За його словами, у деяких країнах число жінок, які звертаються в служби підтримки, подвоїлася.

"Водночас медичні установи й поліцейські служби перевантажені і відчувають брак персоналу. Робота місцевих груп підтримки паралізована, або їм не вистачає коштів. Деякі притулки для жертв домашнього насильства закриті, інші переповнені", – додав Гутерреш.

Він закликав уряди всіх країн "включити запобігання насильству проти жінок і відшкодування заподіяної їм шкоди у свої плани боротьби з COVID-19 як одне з основних завдань".

"Це означає, що необхідно збільшити обсяг фінансування онлайнових служб підтримки і організацій громадянського суспільства і не відмовлятися від судового переслідування тих, хто жорстоко поводиться з жінками", – підкреслив Гуттереш.

Нагадаємо, ексглава МЗС Австрії, на весіллі якої гуляв Путін, заявила в поліцію на свого чоловіка після того, як між ними сталася перепалка і той дав їй ляпаса. Після цього поліція заборонила чоловікові наближатися до дружини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram