ГоловнаСвіт

Прем'єра Британії госпіталізували з COVID-19

Минулої п'ятниці 55-річний Джонсон повідомив, що у нього залишається температура і тому він повинен продовжити самоізоляцію.

Прем'єра Британії госпіталізували з COVID-19
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, у якого 10 днів тому діагностували коронавірус, відправили до лікарні для проходження планового тестування.

Про це повідомили в канцелярії прем'єра, передає Бі-бі-сі.

Як повідомляють британські ЗМІ, прем'єра помістили в госпіталь Сент-Томас, який розташований навпроти парламенту на південному березі Темзи. Зазначається, що Джонсон залишиться в лікарні на ніч.

Минулої п'ятниці 55-річний Джонсон сам повідомив, що в нього є температура і тому він повинен продовжити самоізоляцію. Весь цей час він працював віддалено зі своєї резиденції на Даунінг-стріт, 10.

Наречена Джонсона Керрі Сімондс, яка очікує дитину, у суботу також повідомила, що вже тиждень відчуває симптоми COVID-19.

У разі фізичної нездатності Джонсона виконувати обов'язки глави уряду буде міністр закордонних справ Домінік Рааб. Наразі Джонсон виконує обов'язки прем'єра і продовжує керувати роботою британського уряду, проте в п'ятницю вранці засідання надзвичайного комітету COBRA щодо ситуації з коронавірусом проведе Рааб.

Нагадаємо, коронавірусна інфекція в британського прем'єра була діагностована 27 березня, після чого він самоізолювався. Повідомлялося, що в нього легкі симптоми хвороби, він працював у своїй резиденції на Даунінг-стріт, 10 і проводив наради по відеозв'язку.

З початком пандемії коронавірусу Британія прийняла рішення не закривати країну на карантин, а обмежитися рекомендаціями уникати громадських місць. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "Карантин для пенсіонерів, школи працюють, незалежні кінотеатри, королева у Віндзорі. Як Британія бореться з коронавірусом".

Ця стратегія не спрацювала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram