ГоловнаСвіт

Лукашенко двічі зідзвонився з Путіним і доручив знайти альтернативу російській нафті

Президент Білорусі провів нараду з керівництвом нафтохімічного комплексу.

Лукашенко двічі зідзвонився з Путіним і доручив знайти альтернативу російській нафті

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів нараду з керівництвом нафтохімічного комплексу і доручив у найближчі години завершити переговори з Росією про нафту і почати постачання з альтернативних джерел.

Про це повідомляють на сайті президента Білорусі.

Лукашенко зазначив, що запросив учасників наради, "щоб конкретно обговорити відповідні питання після телефонних розмов з президентом РФ Володимиром Путіним 30 і 31 грудня".

Також президент Білорусі розповів, що мав розмову з міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

"Щойно ми закінчили цю розмову. Я передав йому наші домовленості з президентом Путіним, - сказав він. - Вийшов безпосередньо на міністра (не за протоколом), тому що завтра перше число, а в нас немає контрактів на постачання нафти в Білорусь".

За підсумками наради голова концерну "Білнафтохім" Андрій Рибаков повідомив, що Лукашенко доручив у найближчі години завершити переговори Білорусі та Росії й укласти контракти на постачання нафти в країну "з метою забезпечення безперебійної роботи двох нафтопереробних заводів".

Також Лукашенко доручив забезпечити вже в найближчі дні постачання нафти з альтернативних джерел. Йдеться про постачання залізничним транспортом із портів на Балтиці, а також про задіювання нафтопроводу "Дружба" для альтернативних постачань.

Нагадаємо, в лютому 2017 року Білорусь уперше придбала іранську нафту замість російської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram