ГоловнаСвіт

Пірати напали на танкер біля берегів Камеруну, серед викрадених моряків є українець

Всього взяті в заручники вісім членів екіпажу.

Пірати напали на танкер біля берегів Камеруну, серед викрадених моряків є українець
Фото: marinetraffic.com/

У Камеруні озброєні пірати атакували нафтовий танкер Happy Lady і викрали вісьмох з 28 членів екіпажу. Серед них – один українець, п'ять греків і два філіппінці, пише Maritime Bulletin.

"Танкер Happy Lady зазнав нападу близько 23:00 30 грудня на південному заході Лімбі, Камерун, де він стояв на якорі з кінця листопада", - додали в ЗМІ.

Відомо, що того самого дня пірати здійснили напад на ще два кораблі біля Камеруну, також дві атаки були відбиті нігерійськими озброєними групами безпеки.

Відомо як мінімум про одного пораненого моряка - це громадянин Греції, додали The Peninsula Qatar

з посиланням на морське торгове Міністерство Греції.

Зазначається, що напади на судна і викрадення людей з метою викупу відносно часто стаються вздовж узбережжя Західної Африки.

Пірати вимагають величезні викупи за звільнення екіпажу. У листопаді було скоєно захоплення нафтового танкера Elka Aristote, викрадено чотирьох моряків. Трьох з них відпустили, один помер у полоні.

Нагадаємо, у квітні 2019 року в Камеруні (протока Бонні, Гвінейська затока) нігерійські пірати напали на контейнеровоз Contship Oak і захопили в заручники членів екіпажу, серед яких були українці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram