ГоловнаСвіт

Біля берегів Африки пірати захопили судно з українцями на борту (оновлено)

У МЗС України підтвердили захоплення в полон піратами українських моряків біля берегів Камеруну.

Біля берегів Африки пірати захопили судно з українцями на борту (оновлено)
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Біля берегів Африки пірати захопили вантажне судно, в екіпажі якого були вісім українських моряків.

Про це повідомляє France 24.

Зазначають, що дев'ятеро китайців і восьмеро українців були викрадені 15 серпня, коли пірати в камерунських водах напали на два торгових судна. Викрадачі, ймовірно, є нігерійськими піратами, сили безпеки Камеруну почали їх пошук.

У Гвінейській затоці, де сталося викрадення, поширені піратство, крадіжка нафти, браконьєрство, торгівля людьми і наркотиками.

Глава Міжнародного морського бюро Ноель Чунг підтвердив, що 17 моряків були захоплені з двох кораблів. Їх атакували протягом декількох годин, поки вони стояли на якорі біля порту Дуала.

Оновлення. Інформацію про захоплення підтвердив спікер департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

"Консульська служба взаємодії із зацікавленими суб'єктами вживає заходів для звільнення захопленого піратами українського моряка", - сказав український дипломат агентству Інтерфакс-Україна.

Оновлення 22:08. Пірати викрали вісьмох з 12 членів екіпажу захопленого в районі камерунського порту Дуала вантажного судна "Мармалайта". Про це повідомлено на сайті власника судна данської компанії MarConsult Schiffahrt.

Національності викрадених членів екіпажу компанія не вказує. Компанія зазначає, що робить усе можливе для того, щоб вирішити ситуацію.

Нагадаємо, у квітні нігерійські пірати напали на контейнеровоз Contship Oak і взяли в полон українських моряків у Гвінейській затоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram