ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові зловмисник узяв у заручниці перехожу і поранив поліцейського

Правоохоронця госпіталізували, його оперують.

У Харкові чоловік напав з ножем на перехожу, заявивши, що тепер вона його заручниця. Жінка в цей момент поверталася з дитячого садка, куди відводила свою дитину. Злочинець заявив, що готовий обміняти її на свого знайомого, якого він негайно хоче побачити.

Очевидці нападу повідомили поліцію, після чого начальник карного розшуку районного відділу запропонував зловмисникові обміняти себе на захоплену жінку. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківської області

"Він погодився і відпустив її. Поліцейський, опинившись поруч зі зловмисником, почав продумувати план його затримання. Для цього він тягнув час, щоб заспокоїти чоловіка і викликати в нього довіру", - уточнили правоохоронці.

Фото: hk.npu.gov.ua

Між ними зав'язалася розмова і поліцейський запропонував зловмисникові закурити. Коли той відволікся, він кинувся на злочинця, але був поранений ножем. Правоохоронця госпіталізували у важкому стані, його оперують.

Нападника затримали, його дії кваліфікували як захоплення заручників і посягання на життя правоохоронця. Максимальне покарання за такі злочини - довічне ув'язнення. 

Фото: hk.npu.gov.ua

Нагадаємо, в липні в Одесі чоловік узяв у заручники співробітниць кредитної установи. У переговорах зі зловмисником брали участь не тільки правоохоронці, а й мер міста. Після трьох годин переговорів відбувся штурм будівлі. Поліцейські звільнили двох заручниць, зловмисника затримали. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram