ГоловнаСуспільствоПодії

ВАКС відправив ексзаступницю голови Міграційної служби Пімахову під нічний домашній арешт

Запобіжний захід діє до 21 лютого 2020 року.

ВАКС відправив ексзаступницю голови Міграційної служби Пімахову під нічний домашній арешт
Дина Пимахова
Фото: kadry.net.ua

Вищий антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт колишню заступницю Міграційної служби Діну Пімахову, яку підозрюють в отриманні 1800 доларів хабара.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на дані спікерки Ольги Постолюк.

Своїм рішенням суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вигляді нічного домашнього арешту до 21 лютого 2020 року. Також колишній заступниці голови Міграційної служби необхідно здати закордонний паспорт і носити електронний засіб відстеження.

Нагадаємо, в березні 2018 року з Міграційної служби звільнилася перша заступниця голови Діна Пімахова, яка фігурувала в корупційному скандалі 2017 року.

У листопаді 2017-го співробітники СБУ затримали агента НАБУ під прикриттям, який "вів" Пімахову. Після цього НАБУ заявило про зрив спецоперації й оприлюднило відео переговорів агента з Пімаховою, зняті прихованою камерою.

Агент НАБУ Сергій Тітенков вступив у близькі стосунки з Пімаховою і спробував домовитися про легалізацію в Україні іноземців за хабарі. Та погодилася, але пізніше подала заяву в правоохоронні органи про провокування хабара. У січні НАБУ провело обшуки в квартирі Пімахової, але повідомлення про підозру їй не вручили.

У травні 2018-го Генпрокуратура повідомила колишню заступницю голови Міграційної служби про підозру в отриманні хабара за сприяння в оформленні документів для отримання громадянства України росіянину.

У грудні 2019-го Національне антикорупційне бюро за погодженням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомило про підозру колишню першу заступницю голови Державної міграційної служби в отриманні хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram