ГоловнаСуспільствоПодії

Кожна п'ята жінка, яка звертається за помилуванням, була жертвою домашнього насильства, - Мінсоцполітики

За 9 місяців цього року кількість звернень щодо насильства в сім'ї збільшилася на 11%, порівняно з аналогічним періодом 2018 року.

Кожна п'ята жінка, яка звертається за помилуванням, була жертвою домашнього насильства, - Мінсоцполітики
Фото: sdecoret/Depositphotos

Кожна п'ята жінка, яка звертається за помилуванням до президента під час відбування покарання, є жертвою домашнього насильства. Такі дані озвучив заступник міністра соцполітики з питань євроінтеграції Сергій Ніжинський, йдеться в пресслужбі відомства.

"Це жінки, які за певних життєвих обставин опинилися в ситуації, коли змушені були захищатися, і під час захисту завдали тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до летального результату", - заявив Ніжинський на зустрічі щодо розвитку спеціалізованих послуг для потерпілих від насильства.

Під час зустрічі презентували результати проєкту з акцентом на діяльність мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Наступного року планується ввести в дію національний кол-центр для потерпілих і очевидців випадків насильства.

Зазначається, що за 9 місяців 2019 року зафіксовано близько 95 000 звернень стосовно домашнього насильства, а це на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Здебільшого зверталися жінки (84 000), понад 10 000 звернень надійшло від чоловіків, 755 - від дітей.

Детальніше про те, як на самооборону, що завершилася летальним результатом нападника, реагує українське правосуддя, читайте в матеріалі LB.ua "Я вб’ю твого сина і потім побачимо, чи зможеш ти дихати"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram