ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський підписав закон про надання УБД добровольцям

Рішення про надання цього статусу покладається на міжвідомчу комісію.

Зеленський підписав закон про надання УБД добровольцям
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 23 грудня підписав закон, який дозволяє добровольцям отримати статус учасника бойових дій. Про це повідомляють в пресслужбі Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і ВПО.

"Закон дає можливість членам добровольчих формувань, які брали участь у захисті незалежності та суверенітету України під час АТО і не увійшли до складу того чи іншого силового відомства, отримати офіційний статус УБД. А значить, і ті соціальні гарантії, які передбачені законом України про ветеранів та членів їхніх сімей", - уточнили в міністерстві.

Рішення про надання цього статусу покладається на міжвідомчу комісію. Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції" передбачає статус УБД для тих, хто брав участь в АТО не менш ніж 30 днів, навіть якщо це загальна сума перебування.

Нагадаємо, 4 грудня Рада України ухвалила з правками у другому читанні і в цілому законопроєкт, який дозволяє отримати статус учасника бойових дій членам добровольчих батальйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram