ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура АРК допускає порушення кримінальних справ за фактом запуску російських поїздів в Крим

Також відкрито кримінальне провадження за фактом будівництва моста.

Прокуратура АРК допускає порушення кримінальних справ за фактом запуску російських поїздів в Крим
Фото: ТСН

Прокуратура Автономної Республіки Крим допускає можливість відкриття кримінальних проваджень за фактом запуску залізничного руху по Керченському мосту. Про це повідомив голова прокуратури Ігор Поночовний в ефірі "Крим.Реалії".

Він заявив, що реагування кримінальною справою на перевізника, який організовує незаконну переправу пасажирів, буде вже після першого поїзда, який прибуде до Криму.

"Тому що ми знаємо, є порядок в'їзду-виїзду на окуповану територію і він можливий тільки через пункти пропуску, розташовані між Херсонською областю й окупованих півостровом. Будь-який інший приїзд громадян на територію півострова - це і адміністративний, і, якщо метою цього візиту було заподіяння шкоди, кримінальний злочин. Також існує злочин - незаконне перевезення осіб через державний кордон - однозначно буде даватися оцінка компанії-перевізнику, що доправляє до Криму людей", - зазначив Поночовний.

Раніше повідомлялося, що РЗ не перевозитиме пасажирів у Крим. Це робитиме приватна компанія.

Також він додав, що прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за фактом будівництва моста - воно стосується екологічних злочинів, оскільки зведення шляхопроводу завдало шкоди Азовському морю і Керченській протоці.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 23 грудня відкрив рух по залізничній частині Керченського мостового переходу, що з'єднує окупований Крим із територією Росії.

Перший пасажирський потяг проїде по мосту в ніч з 24 на 25 грудня 2019 року. Він вирушив із Санкт-Петербурга приблизно тоді ж, коли і Путін з Тамані. До Севастополя він приїде 25 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram