ГоловнаПолітика

Пристайко заявив, що "кримські проблеми" потрібно вирішувати поза Нормандським форматом

Влада України турбуються, що Крим усе ще під окупацією.

Пристайко заявив, що "кримські проблеми" потрібно вирішувати поза Нормандським форматом
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що питання анексованого Криму потрібно вирішувати іншими механізмами, а не в Нормандському форматі. Про це міністр розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Якщо бути прагматичним, то питання сходу треба вирішити тими механізмами, які спеціально сфокусовані на сході. Кримські проблеми - іншими механізмами. Там теж є механізми. Просто ті, які застосовуються щодо сходу, так званий Мінський процес, на мою думку, слід залишати в такому стані, як він є. Переговори і без того непрості", - заявив Пристайко.

Він також зазначив, що владу України турбує, що Крим усе ще під окупацією і шлях виходу із цього не узгоджений, тому політики беруться за будь-які можливості, зокрема ті, що є в Мінську. Однак це "і без того ускладнює нескінченно складні переговори в Мінську".

Нагадаємо, ексзаступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль раніше заявляла, що з РФ необхідно виходити на переговори про деокупацію Криму і не дозволяти їй знімати це питання з порядку денного.

У жовтні президент Володимир Зеленський визнав відсутність формули деокупації Криму, але при цьому сказав, що запропонує обговорити тему Криму в Нормандському форматі.

9 грудня в Парижі відбулася зустріч лідерів країн Нормандської четвірки, за підсумками якої Зеленський повідомив, що питання Криму докладно не обговорювали. Президент також заявив, що повернення за формулою "всіх на всіх" відбуватиметься щодо тих захоплених осіб, яких утримують на території України і окупованих територіях Донбасу. Наступний етап - заарештовані в Росії і в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram