ГоловнаПолітика

У МЗС спростували загрозу скасування безвізу для українців

За 11 місяців 2019 року вдалося укласти 9 договорів про безвізовий режим з різними державами.

У МЗС спростували загрозу скасування безвізу для українців
Фото: Макс Требухов

У Міністерстві закордонних справ України відкидають думку про можливе скасування безвізового режиму для України з ЄС.

Про це державний секретар МЗС Андрій Заєць розповів у інтерв'ю "Апострофу".

"Моніторинг здійснюється постійно відповідними робочими групами. І останній звіт, який є в нашому розпорядженні - позитивний. Є певні рекомендації для української сторони, які стосуються не МЗС, а інших органів державної влади. Ми про них знаємо і працюємо над вирішенням. Тому я хотів би застерегти від панічних настроїв, які час від часу спливають з надр інтернету про те, що "все пропало" і "ЄС скасує безвізовий режим". Такої загрози ми не бачимо", - зазначив він.

За його словами, за 11 місяців цього року вдалося укласти 9 договорів про безвізовий режим поїздок з різними державами.

"Набули чинності 5 міжнародних договорів. Найближчим часом ми готуємо укладення угоди про безвізові поїздки з Гренадою. Наступного року ми сподіваємося, що нам удасться досягти домовленостей про безвізовий режим поїздок громадян України в заморські території і департаменти Франції - оскільки нині безвізовий режим існує тільки для континентальної частини цієї країни", - сказав дипломат. 

Крім того, натепер українська дипломатична служба активно працює з Мексикою, яка "має значний попит з боку громадян України".

"І продовжуємо переговори з КНР про запровадження 10-річних віз. А 10-річна віза - це майже безвіз. Хоча й зараз у Китаї є кілька територій, де протягом певного часу (кількох діб) громадяни України можуть перебувати без віз. Як правило, це пріоритетні зони туристичного розвитку або транзитні великі аеропорти", - уточнив Заєць.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і ЄС набув чинності 11 червня 2017 року. Безвізовий режим дає можливість громадянам України перебувати на території країн ЄС не більше як 90 днів протягом 180-денного періоду.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram