ГоловнаПолітика

Гончарук попросив повідомляти про гральні зали, що працюють

Близько третини закладів не закрилися.

Гончарук попросив повідомляти про гральні зали, що працюють
Фото: facebook.com/smirnov.kmda

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що за перший день активної фази боротьби з гральними закладами  були закриті більш як 60% з них. Решта мають припинити роботу не пізніше Нового року.

Про це йдеться у відеоблозі прем'єра.

"Учора Національна поліція разом з Державною фіскальною службою почали працювати над тим, щоб з українських міст зникли зали гральних автоматів. Першого дня спецоперації припинено діяльність понад п'яти тисяч залів по всій Україні. За нашими підрахунками їх набагато більше - понад 8 тисяч. Це означає, що роботи ще достатнього багато", - заявив він.

"Тому якщо ви знаєте про існування грального залу, який сховався і який не помітили правоохоронці (спеціально або випадково), повідомляйте про це нам. Пишіть у соціальних мережах, звертайтеся до державних органів, звертайтеся до Національної поліції за місцем перебування. Ми зробимо все від нас можливе, щоб до Нового року ця порочна практика - зали гральних автоматів - з вулиць міст зникли", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, гральний бізнес де-юре заборонено в Україні з літа 2009 року.

У червні 2015 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловився за його легалізацію, "щоб отримати додаткові доходи в бюджет країни". Однак у грудні 2015 року поданий Кабміном законопроєкт про детінізацію ринку азартних ігор був відхилений комітетом Ради з питань запобігання та протидії корупції.

У жовтні 2019 року Кабінет міністрів Олексія Гончарука зробив ще одну спробу легалізувати гральний бізнес, але Рада повернула законопроєкт на доопрацювання.

Після цього Кабмін своїм розпорядженням заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Зали з автоматами мали закритися з 16:00 20 грудня.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram