ГоловнаПолітика

Лавров заявив, що для обміну полоненими до Нового року є перешкоди

Їх нібито створює Київ, наполягаючи на процедурі процесуального очищення.

Лавров заявив, що для обміну полоненими до Нового року є перешкоди
Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що для обміну утримуваними особами до Нового року є перешкоди. Про це він заявив в ефірі російського "Першого каналу", передає ТАСС.

Лавров вважає, що перешкоди для обміну нібито створює Київ, наполягаючи на процедурі процесуального очищення.

"У Парижі закликали контактну групу погодити списки для обміну всіх встановлених на всіх встановлених. Мета - "всіх на всіх", але коли вони [Київ] всі ці роки зіставляли списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Є списки, які визнані з обох боків як списки реально існуючих людей, всі знають, де ці люди перебувають і як їх треба звільнити і обміняти", - сказав Лавров.

"Тепер в контактній групі з'явився новий критерій: встановлені - так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нова перешкода до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому", - висловився глава МЗС РФ.

Нагадаємо, 9 грудня на саміті "нормандської четвірки" сторони домовилися про обмін полоненими між Україною і "ДНР"/"ЛНР" до кінця року. Він повинен проходити за формулою "всіх встановлених на всіх встановлених".

Параметри обміну утримуваних осіб повинні були узгодити на зустрічі ТКГ у Мінську 18 грудня, але зробити цього не вдалося. Контактна група домовилася продовжити обговорення в форматі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram