ГоловнаПолітика

Путін відвідає Крим, щоб відкрити залізничний рух по Керченському мосту

Очікується, що президент РФ приїде на півострів 23 грудня.

Путін відвідає Крим, щоб відкрити залізничний рух по Керченському мосту
Фото: most.life

Президент Росії Володимир Путін зібрався відвідати Крим в понеділок, 23 грудня. Очікується, що він візьме участь у відкритті руху на залізничному транспорті по Керченському мосту.

Як повідомляє Інтерфакс, під час поїздки російський президент "поспілкується з робітниками-мостовиками", а "керівники галузі доповідатимуть йому про плани розвитку транспортної інфраструктури".

Протяжність Кримського моста становить 19 км. Рух легкових автомобілів і автобусів по ньому відкрито 16 травня 2018 року, проїзд вантажівок - 1 жовтня. Пасажирські поїзди підуть по залізнодорожній частині моста в кінці грудня 2019 року. Вантажні поїзди запустять в червні 2020 року. Відкрити залізничний рух планували ще в серпні-вересні 2019 року. Повідомлялося, що швидкість руху поїздів не повинна перевищувати 20 кілометрів на годину.

Нагадаємо, 8 листопада повідомлялося, що Росія почала продавати залізничні квитки в окупований Крим. Перший поїзд із Санкт-Петербурга до окупованого Севастополя відправиться 23 грудня. Час у дорозі становитиме 43,5 години. 24 грудня вирушить перший поїзд з Москви до окупованого Сімферополя. Час в дорозі - 33 години.

Відзначимо, це буде щонайменше 13 поїздка Путіна до Криму після його окупації. Починаючи з 2014 року, він два-три рази на рік відвідує півострів. Останній раз про візит Путіна повідомляли в березні 2019 року. Поїздка була приурочена п'ятій річниці анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram