ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна припинила експорт коньяку і шампанського, - ТПП

Також припинено експорт арманьяку, граппи і хересу.

Україна припинила експорт коньяку і шампанського, - ТПП
Фото: Whisky Advocate

Торгово-промислова палата (ТПП) повідомила, що з 23 грудня Україна припинила експорт алкогольних напоїв під назвами коньяк, арманьяк, граппа, херес, шампанське. Про це повідомляють у пресцентрі ТПП.

"З огляду на те, що в Україні минув перехідний період після підписання Угоди про зону вільної торгівлі, ТПП України припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес", - сказано в повідомленні.

За словами першого віцепрезидента ТПП Михайла Непрана, відтепер Україна буде експортувати ігристе вино і бренді відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності.

Згідно з положенням 3 регламенту Європейського парламенту і Ради, країни походження, які можуть використовувати назви, шампанське, коньяк, арманьяк, грапа, бренді де херес і шампанське, визначені відповідно як Франція, Італія і Іспанія.

Відтепер з України експортуватимуть вино ігристе і бренді, відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності.

Нагадаємо, в листопаді депутати від "Слуги народу" внесли в Раду законопроєкт, що пропонує легалізувати самогоноваріння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram