ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля будинку Смолія провели похоронну процесію

У Нацбанку вважають такі акції "банальними".

Біля будинку Смолія провели похоронну процесію
Фото: СтопКор

На вихідних біля будинку голови Національного банку Якова Смолія провели "похоронну процесію".

Про це повідомляє пресслужба НБУ у фейсбуці.

"Мовляв, ховали "зрадника, який живе в Смолії і заважає йому бути порядним нормальним громадянином України", - уточнюється в повідомленні.

У НБУ зазначили, що "Національний банк вже не здивуєш такими методами тиску".

Водночас у банку наголосили, що замовники та організатори таких акцій "вдаються до банальних, але досі дієвих методів нав'язування своєї ідеї".

"Лайка на адресу керівників НБУ, заклики до смертної кари, погрози і так далі - це хайпово, це контраверсійно, це голосно, це створює картинку. Те, що потрібно, щоб створити шум ... Ці перформанси - це банальний психологічний тиск із 90-х. Його мета - показати, що простіше здатися, піти з посади, ніж продовжувати відстоювати інтереси країни", - вказується в повідомленні.

У банку звинуватили замовників і організаторів акцій у навмисних маніпуляціях і відволіканні уваги на яскраві картинки замість того, щоб розбиратися у суті.

Раніше повідомлялося, що перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова почала отримувати СМС із погрозами. Вона звернулася в поліцію. Розпочато кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 1 ст. 195 (погроза знищення майна) і ч. 1 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи). Крім того, останнім часом Рожкова їздить на роботу під охороною поліції.

Нагадаємо, що останніми тижнями біля будівлі Національного банку проходять постійні мітинги. Регулятор вважає, що їх учасники отримують гроші і діють в інтересах олігарха Ігоря Коломойського, який раніше був власником Приватбанку.

З початку грудня протестувальники під НБУ почали приходити додому до голови НБУ Якову Смолію і його першої заступниці Катерини Рожкової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram