ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровській області встановили найглибоководнішу ялинку в Європі

Новорічне деревце встановили на глибині 45 метрів.

На дні Новомиколаївського кар'єру в Дніпропетровській області дайвери встановили підводну ялинку. Один з ініціаторів проєкту, інструктор з дайвінгу Андрій Воробйов розповів, що ялинку встановили на 45-метровій глибині.

Фото: Андрій Воробйов

За даними дайверів, це новорічне деревце зараз є найбільш глибоководним в Європі. Ялинка святково одягнена і навіть прикрашена електричною гірляндою. Опускали ялинку п'ятеро досвідчених дайверів, передає Радіо Свобода.

"Ялинку поставили дуже глибоко - на глибині 45 метрів. Опускалися під воду цього дня десять дайверів, але ставили ялинку п'ятеро: на таку глибину звичайний дайвер-турист не занурюється. Занурювалися професіонали. Ялинка стала ідеально. Відкрили шампанське, символічно пригубили. Один з наших дайверів розбирається в електроніці і електриці - він подбав про гірлянду, яка світилася на спеціальних акумуляторах. Однак високий тиск, на жаль, і гірлянда не витримала під водою", - сказав Андрій Воробйов.

Він також зазначив, що в Новомиколаївському кар'єрі поблизу Дніпра дайвери вже багато років формують єдиний в Україні підводний парк. Раніше там вони встановили декомунізований бюст Леніна, кілька ретроавто тощо.

Підводну ялинку планують прибрати через кілька тижнів. Це пояснюють турботою про навколишнє середовище.

Новомиколаївський кар'єр під Дніпром - колишній гранітний кар'єр, затоплений водою після завершення виробок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram