ГоловнаСвіт

МЗС Польщі: "Ми готові до дуже довгої інформаційної війни з Росією"

"Якби ми відразу відреагували, то тільки зміцнили б перше висловлювання Путіна".

МЗС Польщі: "Ми готові до дуже довгої інформаційної війни з Росією"
Фото: telegraf.com.ua

Заступник голови МЗС Польщі Павел Яблонський заявив, що Варшава готова до тривалої інформаційної війни з Росією. Так він прокоментував реакцію на слова президента РФ Володимира Путіна про роль Польщі у Другій світовій війні, передає "Укрінформ" з посиланням на tvn.24

"Ми готові до дуже довгої інформаційної війни з Росією", - зазначив він.

Яблонський також повідомив, що Варшава навмисне спочатку не коментувала слова президента Росії, щоб подивитися, в якому ключі все буде розвиватися.

"Можна реагувати дуже швидко без подальшого планування, без глибших роздумів. Але можна подумати про те, який це матиме ефект. Якби ми відразу відреагували, то тільки зміцнили б перше висловлювання Путіна. Тому ми не реагували, щоб перша заява Путіна не викликала резонансу", - пояснив Яблонський.

Нагадаємо, 19 грудня Путін під час пресконференції заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а "ввів свої війська в країну, яка була дезінтегрована, а влада вже не контролювала ситуацію". Також Путін висловив думку, що Польща сама була агресором, коли восени 1938 захопила частину Чехословаччини.

Після цього прем'єр Польщі Матеуш Моравецький виступив з жорсткою заявою на адресу Володимира Путіна і заявив, що той намагався оббрехати Польщу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram