ГоловнаСуспільствоЖиття

Час Росії звільнити всіх українських політв'язнів, - посолка Британії

Мелінда Сіммонс також підкреслила важливість покарати вбивць українців.

Час Росії звільнити всіх українських політв'язнів, - посолка Британії
Мелинда Симмонс
Фото: twitter.com/melsimmons24

Посольство Великобританії в Україні вітає обмін утримуваними особами в неділю, 29 грудня.

Про це заявила посолка Британії Мелінда Сіммонс.

"Я вітаю довгоочікуване повернення українців, які перебували в полоні на неконтрольованій території. Президентові Зеленському довелося приймати складні рішення для виконання домовленостей, досягнутих на саміті нормандської четвірки, і для повернення їх додому. Тепер час Росії звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у РФ і Криму", - написала посол у своєму Twitter.

Сіммонс також підкреслила важливість покарати вбивць українців.

"Важливо винести справедливі вироки всім особам, відповідальним за тяжкі злочини, включаючи насильство проти протестувальників на Майдані і теракт у Харкові 2015 року", - додала посолка.

Нагадаємо, домовленості про обмін полоненими досягнули на саміті нормандської четвірки в Парижі 9 грудня. У неділю, 29 грудня, відбувся обмін, під час якого Україні повернули 76 осіб, а російським найманцям на Донбасі передали 127 людей. Пізніше СБУ оприлюднила повний список звільнених українців.

Серед тих, кого Україна передала в рамках обміну, - п'ятеро "беркутівців", обвинувачених у справі про розстріл Небесної сотні, а також бразилець Лусваргі, який воював за "ДНР" . Генеральна прокуратура заявила, що зміна запобіжного заходу "беркутівцям" на особисте зобов'язання не означає припинення суду над ними. Суд триватиме, за потреби - заочно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram