ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Українські військовослужбовці не постраждали.

За добу бойовики сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська сім разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї... Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано шість обстрілів: двічі поблизу Новотроїцького - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; біля Миколаївки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік із Василівкою - зі стрілецької зброї; в районі населеного пункту Мар'їнка - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; біля Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета, з великокаліберного кулемета й іншої стрілецької зброї.

Один обстріл - з великокаліберного кулемета - бойовики здійснили біля Луганського (в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ").

З початку доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, в суботу, 28 грудня, бойовики вкотре не пустили місію ОБСЄ на окуповану територію.

У неділю, 29 грудня, на Донбасі відбувся обмін. Серед тих, кого Україна передала в рамках обміну, - п'ятеро "беркутівців", обвинувачених у справі про розстріл Небесної сотні, а також - бразилець Лусваргі, який воював за "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram