ГоловнаСуспільствоЖиття

Під прокуратурою у Львові влаштували пікет через обмін "беркутівців"

Активісти обклеїли будівлю плакатами і запалили димові шашки.

Під прокуратурою у Львові влаштували пікет у зв'язку з обміном "беркутівців" та інших обвинувачених на полонених з так званих "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомив журналіст Володимир Семків на своїй сторінці у фейсбуці.

Активісти запалили димові шашки і обклеїли будівлю плакатами з написами "Небесну сотню вбили ще раз", "Вчинено державну зраду".

Фото: facebook.com/volodymyr.semkiv

Фото: facebook.com/volodymyr.semkiv

Фото: facebook.com/volodymyr.semkiv

Нагадаємо, п'ятьох "беркутівців", обвинувачених у справі про розстріл Небесної сотні, привезли на КПВВ "Майорське" для обміну на полонених українців, утримуваних у так званих "ДНР" і "ЛНР".

28 грудня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Олегу Янишевському, Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну з тримання під вартою на особисте зобов'язання. Аналогічний запобіжний захід обрали Сергію Тамтурі та Олександру Маринченку, який перебував під домашнім арештом.

Їх судять за перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Процес над "беркутівцями" був близький до стадії дебатів, його фінал прогнозували на 2020 рік. Відбулося понад 200 результативних засідань, кожне тривало від 2 до 6 годин. Це найважливіша і найпрогресивніша справа з усіх "майданівських" справ. У ній більш ніж 200 потерпілих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram