ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов засудив видачу "беркутівців" в обмін на полонених ОРДЛО

"Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною осквернення цінностей, за які ці герої билися".

Сенцов засудив видачу "беркутівців" в обмін на полонених ОРДЛО
Олег Сенцов
Фото: Эскендер Ганиев

Колишній політв'язень Олег Сенцов засудив видачу "беркутівців" в обмін на полонених ОРДЛО. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Не всі хлопці будуть звільнені навіть з ОРДЛО - хтось залишиться в руках бойовиків. Кримські татари та інші наші політв'язні і надалі сидітимуть у російських в'язницях. Невинні. За це Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів і п'ятьох беркутівців. І справа не тільки в тому, що у нас майже не залишається цього "чоловічого обмінного фонду" (дуже цинічне і практичне вираження) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде змушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А в тому, що цей крок позбавляє нас головного - справедливості", - написав він.

Режисер вважає, що "беркутівців" не можна було відпускати до оголошення їм вироку.

"Я дуже радий за цих хлопців і їхні сім'ї, які сьогодні повинні зустрітися. Країна має повертати своїх героїв, але не ціною осквернення цінностей, за які ці герої билися. Тому що вони не скажуть дякую за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Майже через шість років ми почали повертатися в ту точку, з якої все почалося", - вважає Сенцов.

Нагадаємо, Олег Сенцов перебував за ґратами під надуманими обвинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. Росія відпустила його в рамках обміну 35 на 35.

28 грудня суд відпустив для обміну полоненими п'ятьох "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Небесної сотні, бойовикам також передадуть трьох обвинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту, яких напередодні засудили до довічного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram