ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасника інциденту зі співробітником Шарий.net відправили під нічний домашній арешт

Його підозрюють у перешкоджанні діяльності журналіста.

Учасника інциденту зі співробітником Шарий.net відправили під нічний домашній арешт
Виталий Регор
Фото: Виталий Регор / "ВКонтакте"

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для Віталія Регора - одного з учасників інциденту зі співробітником проросійського блогера Анатолія Шарія під київським судом. 

Поліція Києва повідомляє, що його підозрюють у перешкоджанні діяльності журналіста.

"Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в перешкоджанні діяльності, хуліганстві і погрозах насильством журналісту. Фігурант перебуває під нічним домашнім арештом", - йдеться в повідомленні.

У поліції нагадали, що 24 грудня до правоохоронців надійшла "інформація від журналістів" щодо протиправних дій стосовно них на території Апеляційного суду Києва.

Поліцейські провели першочергові слідчі дії і встановили одного з підозрюваних. Ним виявився житель Київської області 1990 року народження, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за напад з ножем на жителя столиці.

Фігурантові оголосили про підозру за ч. 2 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

За даними активіста Сергія Стерненка, йдеться про Віталія Регора з так званого "Добровольчого Руху ОУН". У вересні 2016 року повідомлялося, що в Києві невідомий з ножем напав на добровольця ОУН. Віталію Регору було завдано вісім ножових поранень. Регор потрапив до реанімації.

Як повідомлялося, 24 грудня співробітників блогера Анатолія Шарія прогнали із зали засідань Київського апеляційного суду, де розглядалася справа волонтерки Юлії Кузьменко.

Антоніну Бєлоглазову і Дмитра Кучера змусили піти із зали, а останнього потім оточили під судом і змусили прокричати антиросійські гасла. Співробітники Шарія, а також кореспондент Юлія Корзун з видання "Страна.юа" написали заяви в поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram