ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція виписала підозру щодо інциденту зі співробітником Шарий.net у київському суді

Йдеться про Віталія Регора з так званого "Добровольчого руху ОУН".

Поліція виписала підозру щодо інциденту зі співробітником Шарий.net у київському суді
Виталий Регор
Фото: Виталий Регор / "ВКонтакте"

Прокуратура оголосила про підозру одному з учасників нападу на журналіста біля Апеляційного суду Києва, де розглядався запобіжний захід волонтеру та медику Юлії Кузьменко у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Києва, у п'ятницю, 27 грудня 2019 року, повідомлено про підозру 29-річному жителю Київської області за фактом скоєння протиправних дій стосовно журналіста, які були вчинені 24 грудня біля будівлі Київського апеляційного суду.

Поліція кваліфікує події як напад на журналіста.

"Дії підозрюваного виразились у переслідуванні журналіста у зв'язку з його законною професійною діяльністю, а також хуліганських діях до нього, тобто у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 171 і ч. 2 ст. 296 КК України", - йдеться в повідомленні.

Фото: Макс Требухов

Враховуючи, що стосовно зазначеного чоловіка триває судовий розгляд в іншому кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 263 КК України, стороною обвинувачення підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, яке буде подано у Солом'янський районний суд міста Києва.

Крім того, в прокуратурі повідомили що в рамках кримінального провадження, розпочатого у зв'язку з інцидентом біля Київського апеляційного суду, також розслідується факт заподіяння тілесних ушкоджень вказаному журналісту, кваліфікований за ч. 2 ст. 345-1 КК України. Зараз проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до цього злочину, і збирання відповідних доказів.

За даними активіста Сергія Стерненка, йдеться про Віталія Регора з так званого "Добровольчого Руху ОУН". У вересні 2016 року повідомлялося, що в Києві невідомий з ножем напав на добровольця ОУН. Віталію Регору було завдано вісім ножових поранень. Регор потрапив до реанімації.

Як повідомлялося, 24 грудня співробітників блогера Анатолія Шарія прогнали із зали засідань Київського апеляційного суду, де розглядалася справа волонтерки Юлії Кузьменко.

Антоніну Бєлоглазову і Дмитра Кучера змусили піти із зали, а останнього потім оточили під судом і змусили прокричати антиросійські гасла. Співробітники Шарія, а також кореспондент Юлія Корзун з видання "Страна.юа" написали заяви в поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram