ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція викрила продаж баз даних Митної служби

Ціна однієї бази становила три тисячі доларів.

Рабітники кіберполіції Харківської області викрили 35-річного підприємця у продажі баз даних Державної митної служби. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Зловмисник продавав бази даних митниці на тематичних хакерських форумах. Ціна однієї бази становила три тисячі доларів. Для анонімізації усі розрахунки відбувалися у криптовалюті, а спілкування з замовником - через засекречені канали месенджерів.

Фото: npu.gov.ua

Зазвичай клієнти робили замовлення на купівлю актуальної інформації про перетин митного кордону України як фізичними, так і юридичними особами, а також товарів і вантажів.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника вилучено флеш-носій і комп'ютерну техніку - усе направлено на експертизу. Зараз кіберполіція встановлює, яким чином відбувався витік інформації з обмеженим доступом.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 2 років в'язниці.

Напомним, ранее Киберполиция разоблачила 22-летнего жителя Черновицкой области за кражу данных 250 тыс. пользователей игрового сервиса.

Хакер направлял соощал пользователям игрового сервиса, что они якобы выиграли промо-код для получения бонусов в игре. Чтобы его получить, необходимо было перейти по ссылке на фишинговый ресурс. Для авторизации ресурс предлагал пользователю ввести свой логин и пароль, а введенные данные сразу загружались на серверы хакера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram