ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсмен заявила про систематичне порушення прав кримських політв'язнів

Ібрагімову і Зекір'яєву відмовляються надавати медичну допомогу.

Омбудсмен заявила про систематичне порушення прав кримських політв'язнів
Фото: Макс Левин

Адміністрація пенітенціарної установи РФ у Ростові-на-Дону систематично порушує права незаконно засуджених кримських татар Тимура Ібрагімова і Сервера Зекір'яєва. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у себе на фейсбуці.

За її словами, адміністрація СІЗО відмовляється надавати необхідну медичну допомогу політв'язням. Окрім того, суд Ростова-на-Дону відмовив стороні захисту у наданні медичної допомоги Тимуру Ібрагімову і Серверу Зекір'яєву.

"Тимур Ібрагімов - інвалід III групи - у нього відсутнє одне око. Сервер Зекір'яєв має хронічний остеохондроз, радикуліт, ниркову недостатність і гіпертонію. Крім того, зараз, Сервер скаржиться на запалення лімфатичних вузлів на шиї і проблеми з судинами на ногах", - зазначила Денісова.

Вона вчергове звернулася до уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової терміново вжити заходів з проведення повного медичного обстеження, за результатами якого забезпечити надання необхідного лікування.

2 грудня Верховний суд РФ під час розгляду апеляційної скарги змінив вирок першій сімферопольській групі фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір". Терміни ув'язнення для кримчан стали менше на 6 місяців.

Як зазначає видання з посиланням на активістів, у залі суду і на вулиці були близько 70 осіб. Фігуранти справи брали участь у засіданні по відеозв'язку: з СІЗО Таганрога і СІЗО-5 Ростова-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram