ГоловнаСуспільствоЖиття

Підконтрольний РФ суд у Криму залишив активіста Приходька під арештом

Сторона захисту подавала апеляцію.

Підконтрольний РФ суд у Криму залишив активіста Приходька під арештом
Олег Приходько
Фото: "Крым.Реалии"

Так званий Верховний суд в окупованому РФ Криму розглянув апеляцію і залишив чинною постанову Київського районного суду Сімферополя про арешт проукраїнського активіста Олега Приходька до 10 лютого 2020 року. Про це повідомила "Кримська солідарність" у фейсбуці, передає "Укрінформ". 

"Суд залишив чинною постанову Київського районного суду. Таким чином, Олег Аркадійович залишиться під вартою до лютого 2020 року", - повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов.

Під час суду його підзахисний заявив, що справу проти нього сфабриковано.

"Він заявив, що кримінальна справа стосовно нього є сфабрикованою, в зв'язку з чим він клопотав перед судом про обрання запобіжного заходу "домашній арешт". Посилаючись на стан здоров'я і похилий вік, заявляв про те, що в нього немає ні намірів, ані фізичної можливості переховуватися, якимось чином погрожувати свідкам або іншим учасникам кримінального судочинства", - розповів адвокат.

Однак доводи Приходька суд не взяв до уваги.

Засідання проходило в закритому режимі, родичів пустили тільки на оголошення вердикту. Сам Приходько брав участь у засіданні за допомогою конференц-зв'язку.

Нагадаємо, Приходька затримали 10 жовтня. Того ж дня його заарештували до 10 грудня. На суді Приходько розповів, що під час обшуку в нього знайшли пляшку з "коктейлем Молотова", і зазначив, що гараж часто тривалий час залишався відкритим. При цьому на обшук одразу прибули мінери. Українцеві інкримінують "незаконне виготовлення вибухових речовин" і "підготовку вибуху" в Сакській адміністрації.

8 червня 2016 року Олега Приходька вже затримувала ФСБ в анексованому Криму. Причиною затримання стали українські номерні знаки на автомобілі, не змінені на російські після 1 квітня 2016 року згідно з російським законодавством.

8 лютого 2019 року співробітники ФСБ обшукували будинок Олега Приходька в селі Оріхове. Тоді у нього вилучили українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та домашні CD-диски. Портрет Бандери перевіряли на екстремізм.

 

Окрім того, в червні 2019 року Приходька затримали за публічне демонстрування забороненої символіки (20.3 КоАП РФ), а конкретно - за татуювання на плечі (свастику).

6 грудня 2019 року підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт Олегу Приходьку до 10 лютого 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram