ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція видворила в Іспанію "злодія в законі" на прізвисько "Батир Бухарський"

Чоловік з 2017 року перебував у міжнародному розшуку.

У вівторок, 24 грудня, поліція видворила в Іспанію "злодія у законі" на прізвисько "Батир Бухарський", який з 2017 року перебував у міжнародному розшуку. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції. 

Фото: npu.gov.ua

Разом з іншими учасниками угруповання Бухарський підозрюється в організації схеми з відмивання грошей, які вони легалізували шляхом придбання нерухомості. Відповідно до законодавства Іспанії, "злодія в законі" чекає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком на 17 років.

У квітні 2019 Бухарський незаконно потрапив на територію України. Про цей факт дізналися поліцейські, після чого встановили місце знаходження "Батира Бухарського", затримали його і повідомили про це європейських колег.

З метою подальшої екстрадиції до Іспанії, 48-річного громадянина РФ і уродженця Узбекистану помістили в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

У Нацполіціі також повідомили, що у 1998 році у Москві "Батир Бухарський" був коронований "злодієм в законі" "Дідом Хасаном" і був довіреною особою ще одного "злодія в законі" на прізвисько "Япончик".

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який вводить кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі".

Запропоновані зміни до КК України передбачають визнання злочину вчиненим злочинною групою, якщо до нього причетне стійке ієрархічне об'єднання п'яти і більше за п'ять осіб, учасником, організатором, керівником і координатором якого є "злодій в законі". Також у ст. 28 Кримінального кодексу вводиться поняття "злодій в законі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram