ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розкрила механізм поставки контрафакту для "Укрзалізниці"

Використання цієї продукції загрожувало збоями в роботі.

СБУ розкрила механізм поставки контрафакту для "Укрзалізниці"
Фото: ssu.gov.ua

СБУ розкрила механізм поставки неякісного енергетичного обладнання для інфраструктури залізничного транспорту, яке створювало загрози виникнення НС і збоїв у роботі.

Декілька жителів Донецької області та Києва здійснювали закупівлі на одному з кримських електротехнічних заводів комплектуючих для високовольтних ліній електропередач. Незважаючи на заборону на імпорт цієї групи товарів, вони незаконно возили електрообладнання через територію Росії, повідомили в пресслужбі СБУ

У Донецькій області на території приватного підприємства вони перебивали маркування і комплектували обладнання неякісними деталями.

Фото: ssu.gov.ua

"Легалізували контрафакт, підробляючи сертифікати якості та видаючи його за продукцію цього ж виробника. Вони постачають обладнання на об'єкти регіональних філій "Укрзалізниці" через афілійовані приватні комерційні структури", - додали в Службі безпеки України.

Нелегальна схема існувала чотири роки, і за цей час зловмисники продали державі обладнання на 100 мільйонів гривень. За оцінками експертів, ця діяльність могла призвести до техногенних ситуацій з тяжкими наслідками. 

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці провели сім обшуків в офісах постачальників у Донецькій області та Києві, на виробництві, а також у місцях проживання фігурантів провадження. Вони вилучили комп'ютерну техніку, кліше для зміни маркування і документи, що підтверджують злочин. На партію контрафакту вартістю близько 5 мільйонів гривень наклали арешт.

Перевіряють причетність до незаконної схеми службових осіб "Укрзалізниці".

Нагадаємо, в липні співробітники Служби безпеки блокували масштабний імпорт в Україну контрафактних пестицидів. Бізнесмени замовляли продукцію в одній із країн Далекого Сходу і реалізовували в Україні під виглядом європейських брендів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram