ГоловнаСуспільствоЖиття

Уряд затвердив законопроєкт "Про працю", який збільшить офіційну зайнятість

Далі документ направлять до Верховної Ради.

Уряд затвердив законопроєкт "Про працю", який збільшить офіційну зайнятість
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів України на засіданні 27 грудня затвердив законопроєкт "Про працю", метою якого є збільшення офіційної зайнятості та рівня зарплат. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

За його словами, розробка нового законопроєкту обумовлена тим, що нинішній КЗпП не захищає працівників і не передбачає сучасних видів праці, як-от: фріланс, дистанційна зайнятість тощо.

"Тому збільшується кількість випадків роботи в тіні, зарплати в конвертах, складності в пошуку роботи, фактично відсутній захист працівників приватного бізнесу", - зазначив Милованов.

Він повідомив, що нове законодавство покликане впровадити такі зміни:

- зберегти і розширити соціальні права і гарантії працівників шляхом легалізації праці;

- збільшити кількість легальних робочих місць;

- забезпечити рівні можливості праці для чоловіків і жінок;

- підвищити доходи працівників;

- гармонізувати законодавство з ЄС.

Далі документ відправлять на розгляд парламенту, а після прийняття і підписання закон повинен набути чинності через шість місяців. Ще рік діятиме перехідний період.

"Законопроєкт планують розглядати в парламенті пакетом з іншими законопроєктами, які впливають на ринок праці та трудові відносини", - додав міністр.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, реформа ринку праці дозволить створити 100 000 робочих місць за п'ять років.

Нагадаємо, раніше Милованов повідомив, що новий законопроєкт пропонує прибрати обов'язок співробітника відпрацьовувати два тижні після звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram