ГоловнаПолітика

Кабмін спростив отримання посвідки на проживання для добровольців

Уряд затвердив відповідний механізм.

Кабмін спростив отримання посвідки на проживання для добровольців
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів спростив процедуру отримання посвідки на проживання в Україні й українського громадянства для добровольців. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у телеграмі.

"Уряд спростив отримання громадянства для добровольців, які захищали Україну на Сході", - написав прем'єр-міністр і зазначив, що раніше добровольці з інших країн не мали можливості отримати посвідку на проживання в Україні, що є першим кроком для отримання громадянства.

За його словами, зараз уряд затвердив відповідний механізм.

Гончарук підкреслив, що рішення уряду спрощує подачу документів на отримання громадянства, проте рішення приймається відповідно до норм законодавства.

Нагадаємо, 13 грудня президент Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства", який передбачає спрощене отримання громадянства деяким категоріям іноземців.

Проєкт пропонує спрощене громадянство для росіян, переслідуваних у РФ, осіб, які проходять (проходили) військову службу за контрактом Збройних сил України тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram