ГоловнаПолітика

Купівлю "Мотор Січі" вивчають "серйозні американські" компанії, - Тейлор

США хочуть не дати Китаю купити українську компанію.

Купівлю "Мотор Січі" вивчають "серйозні американські" компанії, - Тейлор
Уильям Тейлор

Тимчасовий повірений США Вільям Тейлор заявив, що "серйозні американські" компанії вивчають можливість купівлі українського аерокосмічної компанії "Мотор Січ". Про це повідомляє KyivPost.

"Є деякі серйозні американські та інші компанії, зацікавлені у "Мотор Січі". Вони проводять юридичну перевірку, дивляться фінансові звіти, відвідують завод, розмовляють з власниками. Вони роблять серйозний аналіз", - розповів Тейлор під час розмови з низкою українських ЗМІ.

Назв цих компаній Тейлор не озвучив.

Зазначається, що США хочуть завадити Китаю купити українську компанію. Раніше видання The Wall Street Journal, посилаючись на "посадових осіб, знайомих зі справою", повідомляло, що власник приватної військово-охоронної компанії і неформальний радник президента США Ерік Прінс, обговорює купівлю української аерокосмічної компанії "Мотор Січ".

Нагадаємо, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують понад 50% акцій компанії "Мотор Січ". У разі отримання дозволу Антимонопольного комітету на купівлю, інвестори зобов'язалися надати авіабудівній галузі України грантове фінансування на суму 100 млн доларів. Понад 25% акцій залишалися за "Укроборонпромом".

Глава концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус підтвердив, що китайські інвестори купили акції компанії "Мотор Січ", і зараз угоду перевіряє Антимонопольний комітет. Абромавичус також висловив упевненість, що угоди з такими стратегічно важливими підприємствами має контролювати держава.

Проти придбання акцій "Мотор Січі" виступали США. Там стверджували, що це сприятиме нарощуванню військових сил Китаю.

ПАТ "Мотор Січ" є одним з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Продукція підприємства поставляється у більш ніж 100 країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram