ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вкотре не пустили місію ОБСЄ на окуповану територію

У грудні зафіксовано 59 відмов.

Бойовики вкотре не пустили місію ОБСЄ на окуповану територію
ОБСЕ на подконтрольной Украине территории в районе Богдановки, 9 ноября 2019
Фото: https://www.facebook.com/pg/pressjfo.news

Бойовики в суботу, 28 грудня, вкотре відмовили представникам місії ОБСЄ в доступі на непідконтрольну уряду України територію. Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, посилаючись на звіт місії від 28 грудня.

"Укотре в щоденному звіті від 28 грудня СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулю місії в проїзді на тимчасово окуповану територію Донецької області через блокпости біля населених пунктів Верхньошироківське і Староласпа", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в пункті пропуску біля населеного пункту Ізварине Луганської області патрулю місії було запропоновано взагалі покинути вказаний район.

Загалом з початку грудня бойовики 59 разів відмовили представникам місії ОБСЄ в доступі на окуповані території.

"Такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації і пересування або підготовку військ", - вважають в СЦКК.

Зазначається, що мандат місії ОБСЄ передбачає вільний і безпечний доступ її представників на всю територію України. Всі підписанти Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного і безпечного доступу, а також з тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram