ГоловнаСуспільствоВійна

За добу окупанти 16 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранено військового

Вони знову використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети та артилерійські системи.

За добу окупанти 16 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранено військового
Фото: EPA/UPG

За 22 червня в зоні бойових дій на Донбасі російські збройні формування відкривали вогонь 16 разів. Було поранено одного українського військовослужбовця, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

З артилерійських систем калібру 122 мм противник обстріляв позиції біля Оріхового, а після цього застосував там міномети калібру 120 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По захисниках Попасної ворог застосовував станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. По Новозванівці випустили 36 мін з мінометів калібру 120 мм. По опорних пунктах Хутора Вільного тричі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Біля Новотошківського і Катеринівки окупанти застосовували міномети калібру 120 мм. Також цей населений пункт обстріляли з гранатометів, а по позиціях біля Новгородського загарбники задіяли міномети калібру 82 мм.

Поряд з Широкиним стріляли з протитанкових ракетних комплексів "Корнет" калібру 152 мм. Ракета влучила в щоглу з камерою СММ ОБСЄ і вивела обладнання з ладу.

Увечері противник із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляв Павлопіль. Біля Новомихайлівки застосовували міномети калібру 82 мм. Також зафіксовані обстріли з гранатометів і кулеметів біля Мар'їнки і Старогнатівки.

"Утримуючи оборону і зберігаючи контроль над обстановкою, українські військові діяли рішуче і жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою активність. За даними розвідки, наші захисники ліквідували двох і поранили трьох загарбників", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 червня озброєні формування Росії на сході України збільшили кількість обстрілів до 28. Востаннє майже 30 обстрілів фіксували на початку травня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram