ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі за добу відкривали вогонь 14 разів, поранено двох військових

За поточну добу поранено одного українського захисника.

На Донбасі за добу відкривали вогонь 14 разів, поранено двох військових
Фото: Макс Левин

За минулу добу 10 червня озброєні формування Росії 14 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. У результаті ворожих обстрілів двоє військових Об'єднаних сил отримали поранення, йдеться в повідомленні Міноборони.

По захисниках Павлополя двічі стріляли з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 і 82 мм (27 мін), станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поряд з Тарамчуком ворог застосовував БПЛА для скидання снаряду ВОГ-17, по захисниках Авдіївки двічі стріляли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В районі Мар'їнки задіяли підствольні гранатомети.

Біля Луганського ворог двічі застосовував міномети калібру 120 мм і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем і кулемети. Чотири рази російські найманці відкривали вогонь біля Хутора Вільний з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, поряд з Троїцьким і Попасною - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Агресивна і злочинна поведінка російських найманців викликала негативну реакцію з боку Об'єднаних сил - вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів наші підрозділи рішуче придушили ворожу активність", - додали в Міноборони.

За даними розвідки, 10 червня українські військові ліквідували двох окупантів.

З початку 11 червня озброєні формування Росії зі снайперського озброєння стріляли неподалік Чармалика. Біля Мар'їнки двічі застосовували міномети калібру 82 мм і гранатомети, поряд з Новотроїцьким - ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Один український військовий отримав поранення.

Нагадаємо, що вчора після відкриття КПВВ на лінії розмежування окупанти заблокували пропуск громадян на тимчасово окуповану територію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram