ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов: медики отримають обіцяні потрійні зарплати найближчими днями

"Якщо ми говоримо про березень, то це питання вирішене повністю".

Степанов: медики отримають обіцяні потрійні зарплати найближчими днями
Фото: zmist.pl.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевнив медиків, що невдовзі їм виплатять обіцяну зарплату в потрійному розмірі.

"Якщо ми говоримо про березень, то це питання урядом та Міністерством охорони здоров'я повністю вирішено. Гроші з державного бюджету перераховані на місця коштом медичної субвенції, і зараз ми сподіваємося, що органи місцевої влади та керівництво медичних закладів не будуть зволікати та терміново виплатять ці 300 % заробітної плати всім працівникам, які працювали з COVID-19", – сказав міністр на брифінгу у вівторок.

Питання з зарплатою за квітень і наступні місяці буде вирішено на наступному засіданні уряду.

"Цей ресурс був передбачений у змінах до державного бюджету, який прийняли минулого тижня. Президент України вже підписав закон. [В ньому] передбачені близько 15,8 млрд гривень саме на підвищену зарплату всім медичним працівникам, які працюють з COVID-19", – сказав міністр.

Він повідомив, що на наступному засіданні уряду виплати остаточно врегулюють, і після цього гроші почнуть перераховувати на місця.

"Найближчими днями після цього засідання всі ці кошти будуть перераховані на місця, щоби не було ніяких зволікань із виплатою заробітної плати", – сказав Степанов.

"Ми сподіваємося, що місцева влада, яка отримає ресурс, і комунальні установи теж терміново зроблять нарахування з виплати заробітної плати", – додав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 березня ухвалила закон про запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Один із пунктів цього законопроєкту передбачає додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram