ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Великобританії починається випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях

Вона може бути готова до вересня.

У Великобританії починається випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях
Фото: media.rd.com

У Великобританії, в Оскфордському університеті, з 23 квітня починаються випробування потенційної вакцини від коронавірусу на людях. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Метт Генкок, пише Independent.

Він повідомив, що оксфордській команді надали 20 мільйонів фунтів стерлінгів (близько $24 млн) для фінансування їх клінічних випробувань, а ще 22,5 мільйона фунтів стерлінгів підуть на дослідників з Імперського коледжу в Лондоні.

Професорка оксфордської вакцинології Сара Гілберт заявила, що вакцина, яка розробляється її командою, може бути готова до застосування вже у вересні.

"Команда прискорила цей процес випробувань, працюючи з регулятором MHRA (Агентство з регулювання лікарських засобів та охорони здоров'я), вони були блискучими. В результаті я можу оголосити, що вакцина з Оксфордського проєкту буде випробовуватися на людях з цього четверга", - уточнив глава МОЗ Великобританії.

Нагадаємо, що в квітні у Великобританії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу COVID-19, яка ще не пройшла клінічних випробувань. Вона вже запущена у виробництво на семи підприємствах у Великобританії, континентальній Європі, Індії та Китаї. До вересня, коли планувалося завершення випробувань, збираються зробити близько мільйона доз. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram