ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС радить українцям тимчасово відмовитися від поїздок до Італії

МЗС радить українцям тимчасово відмовитися від поїздок до Італії
Фото: ANSA

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Італії через поширення коронавірусної хвороби в цій країні. Про це повідомляє пресцентр МЗС. 

"У зв'язку з подальшим загостренням епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням в Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Італійської Республіки", - сказано в повідомленні.

При цьому співвітчизникам, які продовжують перебувати в Італії, необхідно проявляти підвищену увагу й обережність, дотримуватися рекомендацій і законних вимог місцевих органів влади, вживати необхідних заходів для забезпечення власної безпеки, зокрема, що стосується обмежень на переміщення всередині країни і місць проживання, уникати скупчень людей, а також повідомити про своє місце перебування та контактні дані найближчій консульській установі України або зареєструватися на спеціальному веб-ресурсі.

Водночас українців, які зараз перебувають в Італії, МЗС просить стежити за рекомендаціями, розробленими Міністерством охорони здоров'я Італії.

У разі підвищеної температури тіла, кашлю, утрудненого дихання або після повернення з країн, найбільш уражених коронавірусом, МЗС радить телефонувати на "гарячу лінію" за номером 1500.

МЗС також просить українців відстежувати інформацію на сайтах Посольства України в Італії, генерального консульства України в Мілані, генконсульства України в Неаполі та МЗС України.

"У разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися за номерами "гарячих ліній" на території Італії в Посольство України в Італії (+39 3519 886 823), генерального консульства України в Мілані (+39 3487 254 038) і генерального консульства України в Неаполі (+39 327 736 48 22)", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, кількість людей, які захворіли на коронавірус у світі, перевищила 114 тисяч, видужали понад 64 тисячі. Друге місце за кількістю заражених і загиблих займає Італія. У ВООЗ заявили, що видужання від коронавірусу може займати близько 6 тижнів. У пацієнтів з тяжкою формою на це може піти декілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram