ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість загиблих від коронавірусу сягнула 636, на круїзному лайнері в Японії хворобу виявили в 61 пасажира

Загальна кількість хворих перевищила 31 160.

Кількість загиблих від коронавірусу сягнула 636, на круїзному лайнері в Японії хворобу виявили в 61 пасажира
Фото: EPA/UPG

Від коронавірусу на материковому Китаї померли вже 636 людей, 73 з них померли за минулу добу. Було виявлено 3 143 нові випадки зараження, а загальна кількість перевищила 31 160, пише Reuters.

За межами материкової частини Китаю вірус поширився у 27 країнах світу, занедужало близько 320. На круїзному лайнері, що стоїть на карантині в Японії, виявили 41 новий випадок зараження, таким чином загальна кількість хворих на ньому склала 61.

Також вірус знайшли в трьох пасажирів лайнера в Гонконзі, корабель також на карантині. У Тайвані, де захворіли 16 осіб, заборонили причалювати міжнародним круїзним кораблям.

У Британії громадянин заявив, що захворів після поїздки в азійську країну, але не Китай. Уряд надав список країн, після повернення з яких в разі прояву симптомів хвороби потрібно ізолюватися. Це Таїланд, Японія, Південна Корея, Гонконг, Тайвань, Сінгапур, Малайзія, Макао і Китай.

Пізніше з'ясувалося, що британець захворів після поїздки в Сінгапур

Нагадаємо, 6 лютого у Китаї помер лікар Лі Венліань, який одним з перших намагався попередити про новий коронавірус.

Відколи Лі почав розповідати про спалах коронавірусу і свою хворобу, він здобув велику популярність. Тисячі користувачів Weibo, китайського аналога твітеру, коментували його пости про хворобу, висловлюючи йому підтримку. Дехто називав Лі героєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram