ГоловнаСвіт

Китайський лікар, який першим застеріг про загрозу коронавірусу, помер

Лі Венліань не зміг вилікуватися від коронавірусу.

Китайський лікар, який першим застеріг про загрозу коронавірусу, помер
Фото: twitter.com

Китайський лікар Лі Венліань, один з восьми "викривачів", які намагалися попередити інших медиків про спалах коронавірусу, але отримав догану місцевої поліції, помер від коронавірусу.

Про це повідомили в лікарні, де Венліань отримував лікування, пише Global Times.

"Центральна лікарня Ухані на своєму акаунті в Weibo повідомила, що Лі помер о 2:58 в п'ятницю (за місцевим часом, - ред.) після невідкладної терапії", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до початкових повідомлень, смерть лікаря була зафіксована 6 лютого о 21:30 за місцевим часом.

Однак після того, як смерть доктора почали активно обговорювати в китайських соціальних мережах, чиновники розпорядилися підключити тіло до системи життєзабезпечення, а формулювання в повідомленнях змінити з "помер" на "перебуває в критичному стані", пише ВВС.

Повідомлення про смерть доктора в Global Times було видалено. Замість цього газета написала, що у медика зупинилося серце, але його підключили до системи життєзабезпечення. Згідно з інформацією джерел видання, чиновники пішли на такий крок, щоб контролювати подачу інформації про стан Лі Венліаня.

З того часу, як доктор Лі почав розповідати про спалах коронавірусу і свою хворобу, він здобув велику популярність. Тисячі користувачів Weibo, китайського аналога "Твіттера", коментували його пости про хвороби, висловлюючи йому підтримку. Деякі називали Лі героєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram