ГоловнаСуспільствоЖиття

Виплачувати пенсії в ОРДЛО поки що неможливо, - глава МінТОТ

Раніше президент Зеленський запропонував спростити виплату пенсій мешканцям з ОРДЛО.

Виплачувати пенсії в ОРДЛО поки що неможливо, - глава МінТОТ
Фото: 24tv.ua

Виплачувати українські пенсії на окупованих теренах Донецької та Луганської областей до повернення цих територій під контроль української влади неможливо.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, передає Радіо Свобода.

"Це неможливо. Банків немає. Банки відновити неможливо. Безпеку неможливо забезпечити. Вимоги до протидії відмиванню грошей забезпечити неможливо. Тому є тільки одна схема. Як і зараз, отримувати пенсію на картки, видані Ощадбанком України", - заявив Черниш.

За словами міністра, питання виплати пенсій жителям ОРДЛО пов'язане не тільки з банківською системою, а й зі сплатою податків.

"Пенсійний фонд не просто наповнюється з повітря. Ви ж знаєте, що "віджали" підприємства, які до останнього моменту ще й платили податки... Підприємства, які там працювали до останнього дня, платили податки в бюджет України", - зазначив міністр.

8 липня на пресконференції за підсумками саміту "Україна-ЄС" президент Володимир Зеленський запропонував спростити виплату пенсій пенсіонерам з ОРДЛО. Президент виступив за збільшення терміну перебування пенсіонерів на окупованій території з 59 днів до 1 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram