ГоловнаСуспільствоЖиття

​Кримськотатарських активістів утримують в ОВС Москви близько п'яти годин

Кримськотатарських активістів утримують в ОВС Москви близько п'яти годин.

​Кримськотатарських активістів утримують в ОВС Москви близько п'яти годин
Мещанский ОВД
Фото: Крымская Солидарность

Кримськотатарських активістів, затриманих сьогодні біля верховного суду Росії, утримують в московському ОВС "Міщанське" близько 5 годин.

Про це кореспонденту LB.ua повідомив один із затриманих активістів Наріман Теміркалієв.

"Вже близько 5 годин тримають в ОВС "Міщанське", порушують наші права. Склали на всіх адмінпротоколи, але ще не ознайомили", - розповів Теміркалієв.

Адвокат Леонід Козак уточнив, що кримським татарам, які перебувають в ОВС, закидають порушення, передбачене ч. 5 ст. 20.2 КпАП РФ (порушення встановленого порядку проведення мітингу, походу, демонстрації і пікетування).

"Важливо відзначити що більшість затриманих перебували в черзі для проходу до Верховного суду, і фактично були необґрунтовано затримані. Під час обговорення можливості непритягнення до адмінвідповідальності співробітники поліції відмовилися проводити об'єктивну перевірку, пославшись на те, що вони затримають всіх, і передадуть справи в суд, щоб він вже ухвалював рішення", - сказав адвокат.

Також Козак додав, що після затримання активістів відібрали паспорти, і не записали в журнал обліку тих, що надходять, пославшись на їх велику кількість.

"Співробітники поліції відібрали у затриманих паспорти - зараз їх ось біля мене повертають. Також затримані заявили клопотання про проведення справ рідною мовою", - додав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні в Москві  затримали близько 60 учасників пікету біля будівлі суду, де розглядають апеляції у справі "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram