ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викрила групу гуртових збувачів метадону і трамадолу

Правоохоронці вилучили наркотиків і прекурсорів на понад півмільйона гривень.

Правоохоронці викрили угруповання гуртових виробників і збувачів метадону і трамадолу. Про це повідомляє пресцентр Національної поліції.

Зловмисники були учасниками закритої групи, створеної на етнічних засадах. Правоохоронці затримали основних її членів на одній з автодоріг Дніпропетровської області під час продажу особливо великої партії наркотиків - близько півкілограма метадону й 11 тис. таблеток трамадолу.

Фото: npu.gov.ua

Переважно зловмисники збували наркотик метадон і трамадол у Центральному та Південному регіонах України.

Крім того, учасники угруповання виготовляли метадон. На цей момент діяльність лабораторії зупинено, а чоловіка, який синтезував метадон, затримано. Також правоохоронці вилучили велику кількість прекурсорів.

У Дніпропетровській і Запорізькій областях правоохоронці провели 14 обшуків, під час яких вилучили наркотиків і прекурсорів на суму понад півмільйона гривень.

Фото: npu.gov.ua

Зазначають, що чоловіки продавали наркотики виключно обмеженому колу людей і мали серйозний вплив на криміногенну ситуацію в Україні. Серед затриманих є впливові в кримінальних колах особи, яким довго вдавалося уникати кримінальної відповідальності.

На цей момент триває досудове розслідування злочинів, скоєних членами групи. Розпочато процедуру арешту майна підозрюваних, серед яких 8 об'єктів нерухомості в Запоріжжі, Києві, а також три автомобілі.

Фото: npu.gov.ua

Трьом затриманим учасникам групи оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах).

Чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі. Слідство триває.

Нагадаємо, на початку липня суд заарештував п'ятьох іноземців і чотирьох громадян України за спробу контрабанди 400 кілограм кокаїну на загальну суму близько 60 мільйонів доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram