ГоловнаСуспільствоПодії

На шахті ім. Сташкова в Дніпропетровській області під час пожежі постраждали 6 гірників (оновлено)

На момент аварії під землею перебували 329 шахтарів, усіх підняли на поверхню.

На шахті ім. Сташкова в Дніпропетровській області під час пожежі постраждали 6 гірників (оновлено)
Фото: facebook.com/pavllis

На шахті ім. Сташкова ("Павлоградвугілля") в Дніпропетровській області майже добу триває гасіння підземної пожежі. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Займання сталося в середу, 10 липня, близько 11-ї ранку. У результаті короткого замикання силового кабелю загорілися дерев'яні елементи кріплення бортового штреку на горизонті 350 м.

У результаті пожежі 6 гірників із легкими травмами госпіталізовано в лікарню. На момент пожежі в шахті перебували 329 гірників, із них 28 - на аварійній ділянці. Усіх підняли на поверхню.

Станом на 7-му ранку четверга, 11 липня, силами воєнізованих гірничорятувальних загонів Міненерговугілля здійснюється гасіння пожежі, контроль рудникової атмосфери та роботи зі зведення вибухостійких перемичок для ізоляції аварійної ділянки.

Оновлення. За даними ДТЕК "Павлоградвугілля", у трьох постраждалих шахтарів зафіксовано незначні опіки, ще у трьох - скарги на дертя в горлі. П'ятьох медики відпустили після огляду і надання першої допомоги, ще один залишається в міській лікарні для спостереження.

Нагадаємо, наприкінці червня в Донецькій області гірники шахти "Південнодонбаська №1" перекривали дороги через заборгованість із зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram