ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада з телерадіомовлення дозволила 22 компаніям мовлення в зоні ООС і Криму

Усього видано 25 ліцензій на ОРДЛО і Крим.

Нацрада з телерадіомовлення дозволила 22 компаніям мовлення в зоні ООС і Криму
Телевышка в Славянске
Фото: Miroslav Gai

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала 22 компаніям дозвіл на тимчасове мовлення на території проведення ООС і на кордоні з Кримом. Рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Нацради, повідомила пресслужба.

"Національна рада на засіданні 4 липня прийняла рішення видати дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення компаніям, у яких термін дії попередніх дозволів завершувався. Також були видані нові дозволи на тимчасове мовлення", - сказано в повідомленні.

На зазначених територіях отримали право мовити: "UA: Перший", "UA: Донбас"; "Українське радіо", "Радіо Промінь", "Українське радіо. Пульс", "UA Культура", "UA:Крим" і "UA:Херсон" (усі - НСТУ); "Армія FM - військове радіо", "Радіо НВ", KISS FM, "ХІТ ФМ", "Радіо РОКС - Україна", "Русское Радио Украина", "Радіо М", "Радіо Мейдан", "Україна" і "Донбас" від ТРК "Україна", "Z ZIK", "Прямий", Мультимедійна платформа іномовлення (UA); ICTV, "1+1", "5+", "5", "Перший Західний", "Радіо УНА. Перша українська націоналістична хвиля", "Перець FM" і "Стильне" від ТРК "Клас", "Херсон ФМ" і радіо RELAX.

Ці мовники отримали право мовити в таких населених пунктах Донецької області: Авдіївка, Бахмут, Волноваха, Гірник, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Новотроїцьке, Маріуполь, Покровськ, а також на КПВВ "Мар'їнка".

У Луганській області мовлення дозволено в Бахмутівці, Лисичанську, Новотошківському, Підгорівці, Попасній, Старобільську, Сватовому, Широкиному і Щасті, а також на КПВВ "Станиця Луганська".

У Херсонській області мовники отримали право працювати в Генічеську, Скадовську та в Чаплинці.

Нагадаємо, раніше з проханням продовжити ліцензії на мовлення до Нацради неодноразово зверталися ТРК Херсонської області, оскільки це єдиний спосіб для жителів Криму отримувати українські новини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram