ГоловнаПраво

Екснардепу Березкіну оголосили підозру в незаконному отриманні компенсації за житло в Києві

Колишній парламентарій є підозрюваним і у справі про розкрадання коштів Ощадбанку.

Екснардепу Березкіну оголосили підозру в незаконному отриманні компенсації за житло в Києві
Станислав Березкин
Фото: genshtab.info

Народному депутату VIII скликання оголосили підозру в незаконному отриманні понад 937 тисяч гривень компенсації за оренду житла в Києві.

За даними слідства, він отримував компенсацію за проживання в готелі "Київ" з листопада 2014-го по серпень 2019-го, хоча мав житло у столиці. Про це повідомили в пресслужбі НАБУ.

"Зазначений колишній народний депутат має статус підозрюваного і в справі, яку розслідує САП і НАБУ, за фактом заволодіння $20 млн АТ "Ощадбанк", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним у цій справі колишнім парламентарієм є Станіслав Березкін. Нагадаємо, НАБУ і САП з травня 2016 року розслідували кримінальне провадження, в рамках якого встановлено, що з вересня 2013 року по січень 2014-го бенефіціарний власник групи "Креатив", яким є Станіслав Березкін, за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив груп" з-поміж керівництва і товариства "Кредитне брокерське агентство" шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ПрАТ "Креатив" організував заволодіння коштами, отриманими в Ощадбанку під виглядом укладеного договору кредитної лінії на $20 млн.

У грудні 2019 року НАБУ завершило досудове розслідування цієї справи. Серед підозрюваних - 13 осіб, у тому числі і Березкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram