ГоловнаПраво

Суд призупинив рішення міськради Черкас про послаблення карантину

Позов подавала облдержадміністрація.

Суд призупинив рішення міськради Черкас про послаблення карантину
Фото: runews.su

Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову Черкаської облдержадміністрації щодо скасування рішення міськвиконкому Черкас про послаблення карантину.

Про це інформує пресслужба ОДА.

"Тому рішення Черкаського міськвиконкому від 30 квітня 2020 року про послаблення карантинних заходів зупинено", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, виконавчий комітет міськради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження, а глава МВС Арсен Аваков закликав мера Анатолія Бондаренка припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

У відповідь Бондаренко заявив, що послаблення карантину в місті - безпечно, а правоохоронних органів він не боїться. 1 травня його викликали на допит.

Пізніше Зеленський висловився, що мер Черкас плутає слова "децентралізація" та "автономія". Бондаренко записав відео у відповідь, в якому заявив, що місто буде чинити опір у разі тиску на нього з боку влади. Він також натякнув президенту на корупцію і невиконання його передвиборчих обіцянок.

Зараз в Україні діють суворі карантинні обмеження, встановлені Кабміном у березні 2020 року. В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram